banner huis windels mechelen
 


Bucket list

Tijdens het surfen belandden we onlangs op de website Travelwirenews, "100 trips everyone should take in lifetime, according the world's top travel experts." 
Als u even op de pagina naar beneden doorscrolt, dan komt u ongetwijfeld ook op
"Attend a whisky tasting in Mechelen, Belgium"!
De vertoonde foto werd weliswaar niet bij ons genomen, desalnietemin voelen wij ons toch een beetje betrokken partij! We denken te mogen stellen dat mede door onze vele tastings en jarenlange ervaring, de whisky liefhebbers hun weg naar huis Windels gevonden hebben!

Terwijl Michiel momenteel zijn kennis opfrist in meerdere Schotse distilleerderijen,
nodigen wij u graag uit voor enkele uitzonderlijke najaars proeverijen.
Wij verwelkomen jullie graag in onze degustatieruimte gelegen naast onze winkel.
Snel inschrijven blijft de boodschap!

Catherine, Philippe, Wouter, Michiel en Maxine

 

Asta Morris whiskyWij hebben de gewoonte om telkens onze nieuwsbrieven te starten met uitnodigingen voor tastings. Een enkele keer doen we dit dus niet en daar hebben wij een belangrijke reden voor! Sinds deze week zijn wij, met enorme fierheid, een nieuwe uitverkoren en selectieve verdeler van de producten van Asta Morris, Bert Bruyneel.
We kennen Bert al jaren als een echte whisky liefhebber, schrijver voor het blad "Whisky Passion", en als een persoon met een ongelofelijke kennis van spirits. Het is dan ook begrijpelijk dat hij exclusieve spirits mag leveren aan bvb. het sterrenrestaurant The Jane te Antwerpen. China en Japan zijn ook gek op zijn Asta Morris bottelingen! Zijn doorgedreven passie, als onafhankelijke bottelaar, leiden tot uitmuntende whisky's die we vanaf heden graag met u delen. Spijtig genoeg blijven de oplagen beperkt! De prijzen zijn daarentegen zeer aanvaardbaar!

Glorious Bastard: € 52,50
Asta Morris Irish Whisky "XO": € 62,00
Asta Morris Glenburgie 18 y: € 102,00
- 5 % korting via de kortingskaart


Wouter trouwt op zaterdag 9 september 2017!Niet dat dit echt spectaculair nieuws is voor sommigen onder u, maar voor ons is het dit wel degelijk! Onze rechterhand Wouter nam reeds "uitgebreid" afscheid van zijn vrijgezellenleven en stapt met volle goesting in het huwelijksbootje. Voor geen geld ter wereld willen we zijn huwelijksfeest missen en daarom sluiten wij uitzonderlijk op zaterdag 9/9 al om 16.00 u. Ook zondag 10/9, tijdens de braderie, zijn wij gesloten. Dank voor uw begrip!


Whisky Initiatie donderdag 21 september

Inschrijven via deze link

Nog 10 plaatsen vrij, voor snelle beslissers!
Deze tasting organiseren wij speciaal voor de echte beginnende whisky liefhebbers.
Hoe wordt whisky gemaakt? Hoe proeven wij whisky? Ijs of geen ijs? Water toevoegen?
Wat is het verschil tussen een blended en single malt? Wat is een bourbon of een peated whisky? Welke invloed heeft een houten vat op spirit? Wat betekent "Un-chill Filtred"? ...
Dit zijn maar enkele voorbeelden van vragen die aan bod zullen komen.

Die avond proeven wij een zevental zeer uiteenlopende whisky's.
Wij beloven u een leuke, ontspannende en leerrijke avond!

Prijs: € 35,00 p.p.
Start: 19.30 u
Degustatieruimte achter de winkel


Rum tasting dinsdag 26 september

Inschrijven via deze link

Nog 12 plaatsen vrij, voor snelle beslissers!
We reizen naar het prachtige eiland Barbados waar we halt houden in Foursquare distillery. Deze iconische plaats is al vier generaties lang de plaats waar heel wat fijne soorten rum geproduceerd worden. Doorly’s, Seale’s maar ook heel wat unieke single casks. De Belgische invoerder The Nectar stuurt haar Brand ambassador Itsel Vaval. We proeven verschillende expressies en op onze vraag gaat ze ook de technische kant op.
Kwestie van alles te weten te komen over het toch wel complexe productieproces!

Prijs: € 35,00 p.p.
Start: 19.30 u
Degustatieruimte achter de winkel


Calvados tasting dinsdag 10 oktober
 
Inschrijven via deze link

Nog max. 10 plaatsen vrij.Calvados Drouin werd opgericht in 1960 door industrieel Christian Drouin die carrière wou maken in de spirtiwereld. Drie generaties later is de calvados van Drouin wereldbefaamd voor zijn kwaliteit.
De familie doet nog steeds alles zelf, van het kweken van de appeltjes over het oogsten tot het distilleren. Door de jaren heen legden zij een prachtige stock aan in hun warehouse waardoor ze over zeer oude distillaten beschikken.
Op deze avond degusteren we zowel producten uit hun core-range als enkele oude vintages om zo alle facetten, processen en smaken van de calvados te ontdekken.

Prijs: €35,00 p.p.
Start: 19.30 u
Degustatieruimte achter de winkel


Masterclass Whisky donderdag 19 oktober

Inschrijven via deze linkUnieke whisky tasting met Jurgen Vromans, oftewel the Whisky Mercenary.
Op deze tasting openen we flessen van enkele ‘closed distilleries’ en oude expressies.
Dure flessen die je niet zo makkelijk zelf zou kopen, laat staan zelf openen.
Zowel de eigen bottelingen van The whisky Mercenary als bottelingen van Gordon & Macphail komen aan bod.
Vertrouw op ons, u krijgt zeker waar voor uw geld en dit wordt ongetwijfeld de beste whisky tasting van het jaar! Deze degustatie is er echt eentje voor op je "bucket list" te plaatsen!

Prijs: € 50,00
Start: 19.30 u
Degustatieruimte achter de winkel

 
Whisky tasting vrijdag 24 november
 
Inschrijven via deze linkNog 12 plaatsen vrij.


Whisky tasting van Compass box met Céline Tetu.
Compass Box Whisky werd opgericht in 2000 door de Amerikaanse ondernemer John Glaser, een voormalig marketing directeur bij Johnnie Walker. Hun belangrijkste productlijn, genaamd de Signature Range, bestaat uit whisky's genaamd 'The Spice Tree', 'The Peat Monster', 'Oak Cross', 'Asyla' en 'Hedonism'. Bekijk ze als luxe "Blended malts". Ze willen volledige transparantie van hun whisky's en stoten daarbij regelmatig tegen de borst van de conservatieve Whisky Association. Wat tegendraads zijn komt alleen maar ten goede van eerlijke en gepassioneerde whiskymakers zoals Compass Box.

Bij vorige degustaties met Compass Box whisky's vonden wij dat de combinaties van deze whisky's en kazen een fantastische match waren. Enkele expressies zullen dan nu ook weer vergezeld worden door een lekker stukje kaas van bij speciaalzaak Schockaert te Mechelen.

Prijs: €35
Start: 19.30 u
Degustatieruimte achter de winkel


Our own living cask: Mackmyra whisky 2nd batch - niet te missen!

Bottel je eigen fles rechtstreeks van een uniek vat!

Na het overweldigend succes van onze eerste botteling eind 2016, besloten wij om ons vatje een 2de maal te vullen en de "gravity cask" opnieuw zijn werk te laten doen.
Herlees hier de nieuwsbrief van december.
Sinds 23 mei rijpt onze Mackmyra whisky rustig in onze kelder. Tussentijdse controles bevestigden ons reeds de positieve evolutie, maar we wachten graag nog een volledige maand tot in oktober voor de effectieve botteling. Met een dikke 4 maanden rijping moet de whisky de door ons beoogde maturiteit hebben opgebouwd. De rijping verloopt immers sneller door 2 belangrijke invloeden; een klein vat en ons zachter Belgisch klimaat.


Wil u ook deel uitmaken van deze unieke en beperkte oplage (ongeveer 45 flessen) van Mackmyra?
 
•          u koopt een lege fles van Mackmyra (in de fles staat duidelijk de uitleg)
•          u laat uw gegevens achter
•          u komt terug binnen in de winkel met uw lege fles op 5,6 of 7 oktober 2017
•          u vult zelf, rechtstreeks uit ons vat, uw fles, die afgewerkt wordt met een genummerd etiket.
•          ! op 7 oktober, na sluitingstijd, tappen wij zelf de resterende whisky af om de rijping en evaporatie te stoppen. Indien u zich niet op de bovenste datum kon vrijmaken om uw fles te vullen, kan u dit dus nog steeds op een later tijdstip doen. Onnodig te vertellen dat u fles zelf vullen uit een vat veel authenthieker is... schrijf alvast de datums in je agenda!

Prijs: € 65,00 / fles

Om praktische redenen is er geen reservatie mogelijk. Wij verwelkomen u graag in onze winkel!
 
     
nieuws huis windels mechelen foto huis windels mechelen
 

telefoon icon
 


Telefoon
015/28 70 93
 
telefoon icon
 

Openingsuren
dinsdag - zaterdag: 09u00 - 18u00
zondag - maandag: gesloten
 
 

email icon
 


Email
info@huiswindels.be
 
adres icon
 

Adres
Ijzerenleen 46-48
2800 Mechelen


 
Uitschrijven